معجزه سپاسگزاری
زندگی هر روزه ما مملو از نعمات بیشماری است که خداوند در آن قرار داده است. اما بسیاری از ما چشم و گوشهایمان را بر آنها بسته و فقط گله و شکایت میکنیم و شکرگزار نیستیم.
گاهی درونم سرشار از احساسات نامطلوب و نگرانیهای متعدد میشود. آن هنگام است که به یاد میآورم مدت زیادی است که خداوند را به زندگیام دعوت نکردهام و بیشتر از اینکه توجهم را به خوبیها و نعمتها متمرکز کنم، در حال دیدن ناکامیها و ناخواستههایم هستم. آنجاست که سعی میکنم به شکرگزاری رجوع کنم.
در تمامی ادیان و مخصوصاً اسلام، شکرگزاری بسیار تأکید شده است.
به قول شاعر:
فضل خدای را که تواند شمار کرد | یا کیست آنکه شکر یکی در هزار کرد |
بنده همان به که زتقصیر خویش | عذر به درگاه خدای آورد |
ورنه سزاوار خداوندیش | کس نتواند که بهجای آورد |
ثناگویی در برابر نعمت و بخشش را شکر گویند. چنانچه قرآن درباره حضرت ابراهیم میفرماید: «شاکراً لانعمه و هداه الی صراط مستقیم (سوره نحل، آیه 121.)؛چون حضرت ابراهیم نسبت به نعمتهای الهی شکرگزار بود و در این راه ایستادگی کرد و از مشرکان اعراض نمود، خداوند وی را بهعنوان رسول خویش برگزید و به راه راست هدایت کرد.»
حضرت علی(ع) در موارد متعددی به اهمیت شکر و فضیلت آن اشاره کرد و میفرماید: حمد و سپاس سزای خداوندی است که حمد را به نعمتها و نعمتها را به شکر پیوند زده و به ازاء نعمتها حمد را واجب کرده و شکر را سبب فراوانی آنها قرار داده، بر نعمتهایش او را حمد میکنیم چنانکه بر بلایش سپاسگزاریم. (نهجالبلاغه، خطبه 113)
از امام صادق(ع) روایت است: هر مؤمن که برای خدا سجده کند از جهت نعمتی در غیر نماز، حقتعالی ده حسنه برایش بنویسد و ده گناه او را محو کرده و ده درجه در بهشت او را بلند گرداند و در حدیثی دیگر فرمود: سجده شکر واجب است بر هر مسلمانی بهدرستی که هرگاه بنده نماز بگذارد و بعد آن سجده شکر کند، پروردگار عالمیان حجاب را از میان بنده و ملائکه بردارد و بگوید ای ملائکه من، نظر کنید بهسوی بنده من که ادا کرد فرض مرا و تمام کرد عهد مرا و سجده کرد نزد من برای شکر آنچه من بر او انعام کردهام. ای ملائکه من او را چه باید داد؟ گویند پروردگارا رحمت تو، پس فرماید: دیگر چه؟ گویند پروردگارا بهشت تو و باز فرماید، دیگر چه؟ و ملائکه گویند کفایت مهمات او و برآوردن حاجاتش، پس حقتعالی مکرر سؤال کند و ملائکه جواب گویند: تا آنکه ملائکه گویند پروردگارا دیگر چیزی نمیدانیم. آنگاه خداوند کریم فرماید: که من او را شکر کنم چنانچه او مرا شکر کرد و اقبال کنم بهسوی او به فضل و رحمت عظیم خود در روز قیامت (مفاتیحالجنان، سجده شکر)
کتاب صحیفه سجادیه، مجموعهای از دعاها و مناجات امام چهارم شیعیان زین العابدین علی بن الحسین (ع) است. در این کتاب دعایی (37) با موضوع شکرگزاری بیان شده که شنیدن آن سرشار از لطف است.
در اصول کافی جلد دوم در باب شکرگزاری راههای شکرگزاری به توصیه امام صادق به شرح زیر بیانشده است:
یک – هنگام استفاده از هر نعمتی توجه کنیم که خدا آن را به ما داده است و نیز “الحمد لله” بگوییم.
دو – از کسی که به ما خوبی میکند و نعمت خدا بهواسطه او به ما برسد، تشکر کنیم.
سه – وقتی شخص معلول یا مشکلداری را میبینیم، با یاد سلامتی و آسایش خود خدا را حمد کنیم (البته به شکلی که آن شخص نشنود و رنجیدهخاطر نگردد).
چهار – وقتی نعمتی به ما میرسد یا یاد نعمتی میافتیم سجده شکر کنیم و اگر موقعیتمان مناسب نیست، صورت را بر دست گذاشته، “الحمد لله” بگوییم.
نکته: قصد ما از شکرگزاری نزدیکی ارتباطمان با خداوند است نه چیز دیگر. اینکه عبادت خداوند را بهخوبی بهجای آوریم، نه اینکه چاپلوسانه قصد در برآورده کردن خواستههای خود داشته باشیم.
کتاب معجزه سپاسگزاری ازجمله کتابهایی است که با 28 روز تمرین عملی شکرگزاری را بهصورت کاملاً جزئی به ما آموزش میدهد. در این کتاب توضیح دادهشده است که برای اینکه خداوند را بیشتر و بیشتر در زندگیتان وارد کنید لازم است که به جزئیات زندگیتان توجه کنید. به یادآورید که خداوند همیشه و در همهجا پشتیبان شما بوده است. سلامتی که در حال حاضر دارید، هدیه خداوند است و هزاران مورد دیگر.
برای دانلود فایل pdf کتاب معجزه شکرگزاری می توانید روی لینک زیر کلیک کنید: https://panteashop.ir/?smd_process_download=1&download_id=11147
برای دانلود فایل صوتی کتاب معجزه سپاسگزاری می توانید روی لینک زیر کلیک کنید: این کتاب توسط گروه پانته آ با گویندگی علیرضا محمدیان استاد فن بیان و گویندگی، اکرم رضایی و سحر رضایی صوتی شده است. https://panteashop.ir/?smd_process_download=1&download_id=25882
دیدگاهتان را بنویسید