مهارت های زندگی زناشویی (رابطه عاطفی)
رابطه عاطفی شما چگونه است؟
حمید اغلب از دیدن اسباب بازی ها و کاغذ پاره ها در سراسر اتاق نشیمن ناراحت می شود، اما هیچ وقت احساسات خود رابررسی نکرده و سعی نمی کرد آنها را با همسرش مریم در میان بگذارد از ترس اینکه رابطه عاطفی شان دچار مشکل شود. سرانجام حمید نیاز خود به وجود نظم بیشتر در زندگی را با داد و فریاد شدید مطرح کرد. او داد زد «اینجا مثل یک طویله شده است!» و اسباب بازی ها و کاغذ پاره ها را جمع کرد و داخل سطل آشغال ریخت. مریم و بچه ها با دیدن این رفتار با گریه و خشم شدید به رفتار کنترل نشده ی حمید واکنش نشان دادند. بعد از چند لحظه حمید از کار خود به شدت پشیمان شد و از خانه بیرون رفت تا آرام بگیرد.
حتما برای شما هم پیش آمده که در ارتباط با همسر یا یار عاطفیتان از مسأله ای ناراحت شده باشید و ندانید که چطور احساستان را بیان کنید و برخی مواقع با سکوت، اخم، قهر، حرف زدن و یا دعوا، آن را ابراز کرده اید.
بعد از آن است یا همسرتان با شما برخورد مناسبی انجام داده است و یا اینکه او نیز به شدت ناراحت شده و تنش بینتان بیشتر و بیشتر گردیده است. آن زمان بوده که نمی دانستید چه کاری باید انجام بدهید.
شاید ما در بیرون از رابطه عاطفیمان، یک فرد کاملا معقول و خوش برخورد بوده و با دیگران کمترین مشکل را تجربه کنیم و همه از ما تعریف کنند. اما در رابطه با همسر همه چیز متفاوت می شود. این رابطه به چند دلیل سریع تر از روابط دیگر دچار مشکل می شود:
1- ارتباط جنسی بین زوجین وجود دارد و این باعث ترشح هورمون های خاصی می گردد.
2- انتظاراتی که از رابطه عاطفی می رود، بسیار بالاتر از روابط عادی ما در جامعه است.
ما معمولاً از کسانی که برایمان عزیزتر هستند، زودتر ناراحت می شویم
3- رفتار زوجین بعد از مدتی به صورت یک قانون در آمده و در کل زندگی آنها ادامه پیدا می کند.
4- اکثر افراد در این رابطه سعی می کنند به جای اینکه روی مهارت های خودشان کار کنند و مسئولیت رفتارهایشان را بپذیرند، دیگری را تغییر دهند.
رابطه عاطفی صمیمی و شاد یکی از نیرومندترین خوشی های انسان است و در عین حال می تواند به او کمک کند که بسیاری از نیازهای خود را برطرف نماید. اما هر انسانی لازم دارد مهارتهایی را آموزش ببیند که او را برای رسیدن به اهدافش یاری برساند.
اکثردختران و پسران، از این مهم غافل هستند. ما فکر می کنیم همین که همدیگر را دوست داشته باشیم، کافی است و زندگی عاطفیمان تضمین می شود. در واقعیت به این صورت نیست. اتفاقا بر اساس مواردی که در بالا اشاره کردم، این رابطه بیشتر از روابط دیگر شکننده و آسیب پذیر است و باید حواسمان باشد که چگونه و چطور رفتار می کنیم.
اگر شما هم به فکر رابطه عاطفیتان هستید و می خواهید آن را بهبود ببخشید می توانید از کتاب «مهارت های زندگی زناشویی» نوشته متیو مک کی و همکاران و ترجمه دکتر شهرام محمدخانی و قدرت عابدی بهره ببرید.
در بخشی از این کتاب آمده است:
“بررسی نتایج مطالعات علمی نشان می دهد که ریشه بسیاری از تنش ها، سوء تفاهم ها و مشکلات زناشویی، ناتوانی زوج ها در برقراری ارتباط سالم و گوش دادن صادقانه به یکدیگر، درگیر شدن در رفتارهای منفی متقابل، افتادن در دام تحریف های شناختی و افکار منفی، ناتوانی در مذاکره و گفت گوی سازنده برای حل مسائل زناشویی و درگیر شدن در فرایند حمله و حمله ی متقابل است که موجب برانگیخته شدن خشم و پرخاشگری متقابل می شود. زوج های مشکل دار به جای بیان صریح، صادقانه و محترمانه ی احساسات، خواسته ها و نیازهای خود، یا با این خواسته ها حمله می کنند یا آن ها را به شکل غیرمستقیم و ناسالم بیان می کنند که نه تنها به برآورده شدن این خواسته ها کمکی نمی کند، بلکه موجب تشدید تعارض نیز می شود.”
این کتاب شامل 18 فصل است که هر فصل به یک مهارت خاص مربوط می شود. به دلیل معرفی داستان ها و بیان مورد های مختلف در هر فصل، شما کاملا با موضوع مطرح شده آشنا می شوید و سپس برای حل تعارضات به شما راه حل های عملی ارائه می گردد.
خیلی از فصل های کتاب به گونه ای نوشته شده است که حتی اگر شما بخواهید به تنهایی وارد عمل شوید و رابطه تان را بهبود ببخشید می توانید از آن استفاده کنید. در این فصل ها گام به گام به شما آموزش داده می شود که چطور الگوهای تعاملی اشتباهتان را شناسایی کرده و سپس سعی در تغییر آنها داشته باشید. با توجه به ماهیت روابط، وقتی شما تغییر می کنید، همسرتان نیز مجبور می شود نسبت به آن واکنش نشان بدهد و خود این مساله آغازگر تغییرات بزرگتر می شود.
گاهی وقتها همسرتان در مقابل تلاش شما برای تغییر مقاومت نشان می دهد و شروع به انجام واکنشهایی می کند که شما را به رفتار قبلیتان برگرداند. دلسرد نشوید و ادامه بدهید. اگر ثابت قدم باشید و به رفتار جدیدتان ادامه بدهید، احتمال اینکه همسرتان نیز در جهت مثبت تغییر کند، بسیار زیاد می شود.
بخشهای مختلف کتاب به شرح زیر است:
برای خود من این کتاب بسیار جالب بود و از آن بهره های زیادی بردم.
در ابتدای کتاب جدولی قرار دارد که به شما کمک می کند متناسب با مشکلات عمده تان متوجه بشوید که باید کدام مهارت ها را با جدیت بیشتری یاد بگیرید و روی آنها وقت بگذارید.
اگر دوست داشتید به صورت حضوری این مهارت ها را کسب نمایید و یا سوالی داشتید، می توانید به قسمت ثبت نام کارگاه ها و درخواست مشاوره رفته و در کلاسهای ما شرکت نمایید. خوشحال می شویم که شما را آنجا ببینیم.
لینک خرید کتاب
https://www.pressebnesina.com/Product/132
دیدگاهتان را بنویسید